wijn

 

Bestel ook dit jaar wijn voor het goede doel!
Net als de afgelopen jaren is het mogelijk heerlijke rosé, witte en rode wijn te bestellen van Le Grand Cru in Heemstede. De opbrengst hiervan gaat ook naar het goede doel – de Classic Express. De wijn zal thuis worden afgeleverd. We nemen contact met je op over het afleveradres.

Fossiles 6, Haut Marin 2018 – Côtes-de-Gascogne, Frankrijk

Prataviere en haar broer Philippe Jegerlehner doen er alles aan om zo min mogelijk chemicaliën te gebruiken, ze werken voornamelijk met natuurlijke meststoffen. De druiven worden ‘s nachts geoogst om de wijn zoveel mogelijk frisheid, smaak en aroma te geven. De assemblage bestaat uit 60% Colombard, 20% Sauvignon-Blanc en 20% Gros-Manseng. De druiven staan op een bodem van kalkrijke klei. De wijn rust drie maanden op de lie waardoor niet alleen het bouquet maar ook de smaak voller en rijker is. Het aromatische bouquet geeft fijn wit fruit en nuances van witte bloemen. Het is een lekkere frisse, sappige wijn die op 8-10°C geserveerd kan worden als aperitief, bij een stukje vis van de grill of bij een droge geitenkaas.

 

Cuvée Pierre Martin Rosé, Domaine St Felix 2018 – Pays d’Hérault, Languedoc, Frankrijk

Deze rosé is een assemblage van Grenache, Syrah en Carignan. Het is een verfrissende, levendige, aromatische rosé vol rood fruit en met een lichte kruidigheid.  Heerlijk als aperitief, op het terras of op de boot. Serveer de wijn op 10-12 graden Celsius bij zomerse gerechten op basis van gegrilde vis (tonijn, zwaardvis) met tomaten, olijven, gegrilde courgette, aubergine, paprika of venkel maar ook bij paella en tapas.

 

Cuvée Pierre Martin Rouge, Domaine St. Felix – Languedoc, Frankrijk

Heerlijk, doordrinkbaar en karaktervol rood. De assemblage bestaat uit Merlot, Cabernet en oudere stokken Carignan. Het is een buitengewoon gulle, fluweelzachte, ronde en sappige rode wijn, volop zwarte bessen in de neus en op de tong. Fluwelige, harmonieuze finale. Serveer de wijn op 12 tot 16°C bij allerlei gebakken, gegrilde of gebraden vleesgerechten, klassiek of trendy exotisch (struisvogel, kangoeroe…), gevogelte of spiesjes.